Skip to main content
Onze Merken

ARTE

Arte is een gepassioneerd designer & fabrikant van gesofistikeerde muurbekleding. 
De onderneming, eigendom van de familie Desart, is al sinds 1981 actief. De muurbekledingen van Arte sieren de muren van zowel residentiële interieurs als projectinrichtingen in meer dan 80 landen overal ter wereld.

Elk jaar creëert een intern team van ervaren ontwerpers verscheidene nieuwe collecties. Deze nieuwe producten moeten niet alleen vernieuwend en trendbepalend zijn, maar ook van superieure kwaliteit. Er wordt daarom heel wat tijd geïnvesteerd in research: Arte is voortdurend op zoek naar nieuwe productiemethoden en kwaliteitsvolle materialen. Dit verklaart waarom het ontwerpen van een nieuwe collectie makkelijk meer dan een jaar in beslag kan nemen.

Ongeveer de helft van de producten wordt intern gefabriceerd met behulp van milieuvriendelijke procedés. De productie van een kleiner aantal muurbekledingen wordt toevertrouwd aan externe partners die dezelfde kwaliteits- en duurzaamheidsnormen hanteren. Arte beschikt over een permanente voorraad op zijn hoofdzetel in Zonhoven (België). Het bedrijf heeft showrooms in Parijs, Culemborg (Nederland), Londen en LA.

Little Greene

Bij Little Greene zijn we een onafhankelijke, Britse verffabrikant die zich inzet voor de sociaal en milieuverantwoorde productie van hoogwaardige verven en behang. Onze verven en behangpapier vertegenwoordigen 300 jaar decoratieve geschiedenis. Verwijzend naar de belangrijkste periodes van interieurontwerp, van de 17e tot het einde van de 20e eeuw, zetten we ons in voor een doorlopend onderzoeksprogramma en zijn we trots om de beste kleuren en patronen uit het verleden nieuw leven in te blazen. 

We produceren met trots milieuvriendelijke verven voor elke toepassing, welke ethisch vervaardigd worden in onze traditionele verffabriek in het voorgebergte van Snowdonia in Wales. De verven worden liefdevol gemaakt met behulp van de hoogste kwaliteit ingrediënten, slimme formuleringen en complexe kleurrecepten, zonder compromis in kwaliteit of prestaties. De watergedragen verven overtreffen ruimschoots alle wetgeving inzake VOS en de op olie gebaseerde verven zijn geformuleerd met in de natuur voorkomende plantaardige oliën. Bovendien bevatten alle verpakkingen, inclusief de metalen blikken, gerecyclede materialen en kunnen deze na gebruik opnieuw worden gerecycled.

Geschiedenis:

Met records die teruggaan tot het jaar 1773, is de Little Greene Dye Works van Collyhurst Wood, aan de rand van Manchester, een van de oudste industriële locaties van Engeland voor het maken van verf en kleurstofoplossingen. 

De fundamentele principes van het formuleren en maken van verven zijn niet veel veranderd sinds het tijdperk van The Little Greene Dye Works. Een groot deel van het proces wordt nog steeds uitgevoerd door de handen van ambachtslieden in plaats van geautomatiseerde machines.

Milieuvriendelijk:

Onze milieuvriendelijke verven en behangpapier behoren tot de hoogste beschikbare kwaliteit. We staan ​​erop de fijnste natuurlijke, organische en veilige synthetische pigmenten te gebruiken, die een uitstekende kleurdiepte, een hoog dekkend vermogen en de lange levensduur geven die van moderne verven wordt verwacht.

Mind the Gap

MIND THE GAP in korte tijd uitgegroeid tot een toonaangevend designmerk en een bekend merk voor luxe huisdecoratie. Omringd door een culturele smeltkroes van ambacht & traditie, is onze artistieke identiteit geworteld in het boeiende thuisland Transsylvanië.

Van het ongeziene en onontdekte tot het onmiddellijk herkenbare en iconische, we brengen een eerbetoon aan kunst, architectuur, artefacten, cultuur, rituelen en mensen uit alle vier de hoeken van de wereld. Gemaakt met waardering voor de geschiedenis van kunst en design, presenteren onze collecties een groot aantal verschillende stijlen, elk met een sterke esthetische identiteit geïnspireerd door de prachtige creaties van de mensheid.

Onze producten zijn rijk aan details met een hoogwaardige afwerking en unieke verfraaiingen. Wij ontwerpen en produceren hoogwaardige woninginrichting geïnspireerd op de tradities en het vakmanschap van onze voorouders. Al onze producten worden vervaardigd met behulp van de beste kwaliteitsmaterialen van de beste makers over de hele wereld. Natuurlijk linnen uit België, het fijnste leer is afkomstig van de beste leerlooiers van Italië, katoenfluweel wordt gemaakt in Engeland en ons behangsubstraat wordt geproduceerd in Duitsland en Finland en gedrukt in Transsylvanië.

We zijn niet alleen leveranciers van behang of stof. Wij zijn makers van stemmingen, verhalen en levensstijlen. Een wereld van intrigerende combinaties en eindeloze creativiteit, onze luxe wandbekleding, stoffen, meubels en woonaccessoires zijn tijdloze stukken die het leven verrijken met schoonheid en stijl.

Het hoofdkantoor van MINDTHEGAP bevindt zich in Transsylvanië naast onze productiefaciliteit waar we wandbekleding, verlichting en ingelijste prints maken, terwijl onze stoffen, meubels en accessoires afkomstig zijn van vertrouwde Europese leveranciers. Elk jaar lanceren we verschillende lifestyle-collecties van gecoördineerde woninginrichting geïnspireerd door de wereldwijde cultuur en de iconische creaties van de mensheid. Elk product in ons assortiment is onderworpen aan milieuvriendelijk bewustzijn, ons doel is om items te creëren die een minimale voetafdruk op het milieu achterlaten.

Cole & Son

Cole & Son werd in 1875 opgericht door John Perry, de zoon van een koopman in Cambridgeshire. Toendertijd was het bedrijf gevestigd in Islington, Noord-Londen, een gebied dat bekend was om de 190 handblokdrukkerijen die er in de 18e en 19e eeuw actief waren.

Gedurende de 19e eeuw drukte Cole & Son behang voor alle grote en bekende bedrijven van die tijd, waaronder Jeffrey & Co, Sanderson en Shand Kydd. Naast de bijzonder hoge kwaliteit blokdruk, was het bedrijf befaamd om het leveren van wonderschone strepen en jaspés.

In de begintijd werd het ‘flocken’ nieuw leven ingeblazen, waarbij viscose vezeltjes (vlokken) via een zeef op voorgelijmd behang vallen, waarmee een velours-effect wordt verkregen. Dit laatste proces is overigens een Nederlandse uitvinding uit 1680.

In 1941 werd het bedrijf gekocht door A.P. Cole, eigenaar van het bedrijf Cole & Son (Wallpapers) Ltd, met showrooms en kantoren op Mortimer Street in het centrum van Londen.

Het Cole & Son blokarchief bevat ontwerpen geproduceerd door J.C. Crace & Son, die werden gebruikt ter aankleding van vele statige gebouwen, paleizen, kastelen en theaters in heel Groot-Brittannië en het buitenland, waaronder de behangontwerpen van A.W. Pugin voor het Paleis van Westminster. De samenvoeging van de twee bedrijven in 1941 maakte Cole & Son de bewaarder van de belangrijkste collectie houten blokken (stempels) in Groot-Brittannië.

In 1949 creëerde Cole’s Design Director een van de eerste zeefdrukstudio’s in Europa, als reactie op de revolutionaire moderne designstroming die geboorte gaf aan de ‘wilde’ behangontwerpen van de jaren 1950 en 1960.

Tegenwoordig bestaat het Cole & Son archief uit ongeveer 1800 blokdrukontwerpen, 350 zeefdrukontwerpen en een enorme hoeveelheid originele tekeningen en behangsels, die alle stijlen uit de 18e, 19e en vroege 20e eeuw representeren. Hieronder bevinden zich enkele van de belangrijkste historische behangontwerpen in de wereld. Cole & Son heeft behang geproduceerd voor vele historische gebouwen, waaronder Buckingham Palace, Het Witte Huis en de Houses of Parliament.

Dit prachtige archief is de belangrijkste bron van nieuwe collecties. Ontwerpen worden zorgvuldig geselecteerd, aangepast en ingekleurd door de Design Studio en vervolgens gedrukt door ambachtslieden, met als doel behang te maken getrouw aan het karakter van het oorspronkelijke document, maar met een eigentijds gevoel.

Cole & Son blijft innovatieve en prachtige ontwerpen produceren; de huidige collecties weerspiegelen een lange en betekenisvolle geschiedenis, alsmede een voortdurende passie voor nieuw en spannend behang.

Thibaut

 • Thibaut, opgericht in 1886, is het oudste continu werkende behangbedrijf van het land. In de loop der jaren is ons productaanbod uitgebreid met een verscheidenheid aan wandbekleding, bijpassende bedrukte stoffen, borduursels en geweven meubelstoffen. De recente lancering van een gestoffeerde meubellijn heeft Thibaut gevestigd als een zeer gewilde bron van alle productcategorieën die favoriet is bij zowel ontwerpers als luxe consumenten.

  Thibaut is synoniem geworden met prachtige traditionele en overgangsontwerpen in kenmerkende kleurenpaletten. We bieden onovertroffen kwaliteit en geweldig design in stijlen variërend van historische reproducties en traditionele, klassieke patronen tot tropische en nieuwe patronen. Ons aanbod wordt uitgebreid met de overname van het Britse Anna French, een luxe merk van wandbekleding, stoffen, borduursels en Schots kant. Anna blijft een bron van inspiratie voor het ontwerpteam van Thibaut en zorgt ervoor dat haar energie en stijl worden doordrenkt met nieuwe collecties.

  Met een inzichtelijke kennis van veranderende markttrends en wensen van huiseigenaren, gaat Thibaut er prat op unieke patronen te creëren. Onze exclusieve ontwerpen en de tools om ze te maken zijn eigendom van en vallen onder het copyright van Thibaut. De voorraad wordt bewaard in onze magazijnen in Newark, New Jersey en Londen, Engeland en bereikt de markt via ons uitgebreide distributienetwerk. Thibaut-producten worden verkocht via interieurontwerpers, exclusieve showrooms en geselecteerde winkels.

Noordwand

 • In 1988 begon Evert Jan Prins met de in- en verkoop van behang. Hij had de nodige ervaring opgedaan in de behangwereld en zag de kansen liggen. Dus besloot hij voor zichzelf te beginnen. Noordwand was geboren. Noord van Noord-Nederland en Wand natuurlijk als verkorting voor wandbekleding. 

  Exclusieve en kwalitatieve behangcollecties vanuit de hele wereld werden aangekocht en vervolgens gedistribueerd naar schilders en verf- en behangspeciaalzaken. Zo groeide Noordwand uit tot één van belangrijkste spelers in de Nederlandse behangmarkt. Noordwand stond en staat bekend om haar hoge kwaliteit voor een goede prijs. En misschien nog wel belangrijker om haar goede service. 

  Inmiddels is de collectie onder andere uitgebreid met kurkwandbekleding en glasweefsel. Én speelt fotobehang een steeds belangrijkere rol. 

  Noordwand is exclusief distributeur van Komar, één van de grootste fotobehangproducenten in Europa, in Nederland en België. Daarnaast vind je ook eigen collecties en kun je een eigen foto op kwalitatief Airtex, vlies- of vinylbehang laten drukken. Zo kun je jouw persoonlijkheid nog meer laten zien in je interieur. 

  De collecties van Noordwand zijn te bewonderen en te koop bij meer dan duizend verkooppunten in Nederland en België. Maar ook (ver) daarbuiten weet Noordwand mensen met behang te verleiden. 

  Noordwand is alleen te verkrijgen in de showroom van Deventer Behanghuis. Maak een afspraak om de uitgebreide collectie te bezichtigen.

Hulp nodig met het maken van een keuze?

Neem contact op met Deventer Behanghuis, bel met 0570-572257, mail naar info@deventerbehanghuis.nl of bezoek ons aan de Visbystraat 19 in Deventer. 

De waardering van deventerbehanghuis.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 9 reviews.